De Nederlandse coming of age-literatuur – Ronald Giphart

De Nederlandse coming of age-literatuur - Ronald Giphart
De Nederlandse coming of age-literatuur – Ronald Giphart
In De Nederlandse coming of age-literatuur in 100 verhalen heeft Ronald Giphart, in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek, ontroerende, vrolijke, ontregelende, bijzondere, spannende en indrukwekkende verhalen gebundeld over het verschijnsel ‘de moeilijke jaren’.

Giphart heeft hiervoor geput uit de Nederlandse literatuur van 1880 tot nu.

Wanneer jonge mensen worden geconfronteerd met het onafwendbaar rijpen van lichaam en geest, gaat dit niet alleen gepaard met heftige emoties en conflicten met de maatschappij, maar ook met ontluikende liefde en onbesuisd verlangen. De verhalen in deze luisterrijke en overweldigende bloemlezing hebben alle gemeen dat de hoofdpersonen worstelen met de weerbarstige wereld van volwassenen, een wereld die ze weldra zelf zullen bevolken.

Ronald Giphart is de aangewezen persoon voor deze bloemlezing, gezien het feit dat hij zelf een meester is in het coming of age-genre.

- advertentie -

Ronald Giphart (1965) debuteerde met Ik ook van jou, dat werd bekroond met het Gouden Ezelsoor. Daarna volgden de romans Giph (1993), Phileine zegt sorry (1996), Ik omhels je met duizend armen (2000), Troost (2005) en IJsland (2010). Zijn novelle Gala, het Boekenweekgeschenk van 2003, verscheen in een oplage van 780.000 exemplaren. In 2012 verscheen zijn verhalenbundel De wake.

De Nederlandse coming of age-literatuur – Ronald Giphart
In 100 en enige verhalen

ISBN: 9789044625844
Uitgever: Prometheus
Hardcover, 960 pagina’s
Prijs: € 19,95

Bestel dit boek bij:

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier