De paarden van de koningin

Foto: Paleis Het Loo
Bij Paleis Het Loo zijn in het weekend van 9 en 10 juni presentaties met paarden en rijtuigen van koningin Beatrix te zien. De presentaties worden verzorgd door het Koninklijk Staldepartement.

Het Koninklijk Staldepartement toont verschillende aanspanningen van rijtuigen, zoals de Gala Glasberline, Gala Landauer en enige jachtwagens, begeleid door koetsiers, lakeien en rijknechten. De Rijstal laat zien hoe de paarden worden voorbereid op het escorteren van de koningin. Voor het evenement worden meer dan twintig paarden uit Den Haag van stal gehaald.

Medewerkers van het Koninklijk Staldepartement geven ter plekke uitleg en beantwoorden vragen over de paarden, aanspanningen, rijtuigen en de hieraan verbonden tradities.

- advertentie -

Daarnaast zijn de koninklijke auto’s in de koetshuizen te bezichtigen, zoals de Amerikaanse Winton uit 1924 van koningin Emma, de Mercedes 300 cabriolet van koningin Wilhelmina, de Fiat coupé van prinses Beatrix en prins Claus en de speciaal voor koningin Beatrix verlengde Ford Granada uit 1981. Ook staat de in het verleden door de koningin gebruikte donkerblauwe Ford Scorpio opgesteld.

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier