De Speld komt met boek over vaderlandse geschiedenis

De satirische website De Speld komt tijdens de Maand van de Geschiedenis met een bijzonder boek over de geschiedenis van Nederland. Uitgeverij Prometheus heeft dat bekendgemaakt.

Nederland: Het Boek – In vijf miljard jaar van supermacht tot wereldrijk
Online magazine De Speld bestaat inmiddels vijf jaar en werd bekend met satirische artikelen over regionaal, nationaal en internationaal nieuws. Naar aanleiding van het vijfjarig jubileum én de Maand van de Geschiedenis komt De Speld nu met het bijzondere boek: Nederland: Het Boek – In vijf miljard jaar van supermacht tot wereldrijk. Hierin zal de geschiedenis van Nederland op een wel heel vernieuwende manier gepresenteerd worden. De uitgever:

“In dit rijkelijk geïllustreerde boek ziet u hoe Nederland uit de big bang ontstaat, hoe de eerste Nederlanders Afrika verlaten en welke hunebedontwerpen het uiteindelijk niet zijn geworden.”

Het boek bevat daarnaast onder meer een inburgeringstest voor Hugenoten en een legpuzzel waarmee de gevierendeelde Balthasar Gerards weer in elkaar kan worden gezet. De makers gaan er van uit dat het boek de geschiedenis definitief verandert:

“Newtons ontdekking van de zwaartekracht was slechts een incident vergeleken met de onthullingen in dit boek.”

De uitgever benadrukt dat het boek is geschreven met een “objectieve blik” en een “grenzeloze bewondering voor onze voorouders”.

- advertentie -

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier