Slot Zuylen houdt Tuindagen

Op 21 en 22 mei 2016 organiseert Slot Zuylen in Oud-Zuilen aan de Utrechtse Vecht haar jaarlijkse Tuindagen. Een tweedaags evenement in de eeuwenoude kasteeltuin en het sfeervolle Slot met tientallen stands en activiteiten op het gebied van planten, bloemen, natuur, cadeauartikelen en kunst. Liefhebbers van tuinieren en het buitenleven kunnen hun hart ophalen, maar door het gevarieerde aanbod zijn De Tuindagen voor iedereen het bezoeken waard.

Naast het grote aanbod van vaste planten en kuipplanten bieden gespecialiseerde kwekers o.a. eenjarige en vaste planten, fruitbomen, kleinfruit, bloembollen en kuipplanten onder andere agapanthussen.

Laat u informeren door groenverenigingen. Maak een keuze uit een groot assortiment producten voor de biologische moestuin of ambachtelijke natuurproducten als geitenkaas, jams, chutneys en fruitsappen.

Bekijk demonstraties houtdraaien/houtbewerking, steenbewerking/beeldhouwen en manden maken of bezoek de wijnproeverij. Stands met kunst, sieraden, brocante, cadeauartikelen en tuinaccessoires maken het aanbod compleet. Cultuurliefhebbers kunnen onder begeleiding van deskundige gidsen een rondleiding volgen door het kasteel of door de kasteeltuin.

- advertentie -

Decor

De tuin van Slot Zuylen vormt het ideale decor voor het buitenevenement. Hier zijn elementen uit verschillende stijlperioden bewaard gebleven, zoals de achttiende-eeuwse formele tuin en het negentiende-eeuwse landschapspark. Blikvanger is de ca. 120 meter lange slangenmuur uit 1742, waartegen subtropisch fruit wordt gekweekt. Op het sfeervolle voorplein of het prachtige terras aan het water kunt u genieten van een hapje en een drankje. Ook is ons mooie museumcafé Koetshuis de gehele dag geopend.

Boek: Slot Zuylen – Oud-Zuilen

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: