‘De Verborgen Schaduw’ in de prijzen

De verborgen schaduw – Maarten van Bommel
Schrijver Maarten van Bommel is de winnaar van de verkiezing Heuvelrugschrijver van het jaar. De auteur won de prijs met zijn boek De Verborgen Schaduw.

De verkiezing Heuvelrugschrijver van het jaar werd dit jaar voor het eerst gehouden. Auteur Adriaan van Dis maakte vrijdagavond de winnende naam bekend.

De vader van auteur Maarten van Bommel werkte van 1943 tot en met maart 1944 als tabakshandelaar in de Oekraïne. In zijn nagelaten memoires bleek hij te hebben geschreven over deze periode. Het boek De Verborgen Schaduw is gebaseerd op die memoires.

- advertentie -

In het boek komen verschillende onderwerpen aan bod. Zo beschrijft Van Bommel bijvoorbeeld hoe de Nederlandse tabakshandelaren eigenlijk in de Oekraïne terecht kwamen en vertelt hij welke andere Nederlanders er actief waren. Ook komen onder meer de rol van de NSB en de verhouding tussen het Duitse gezag en de Nederlanders aan bod.

Lees ook het auteursartikel van Maarten van Bommel: Sigaretten voor gestreste soldaten

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: