De vrolijke wereld van Fiep Westendorp

In het Limburgs Museum in Venlo is tot komend voorjaar de familietentoonstelling De vrolijke wereld van Fiep te zien. In de tentoonstelling staat het werk van Fiep Westendorp (1916-2004) centraal.

Jip en Janneke
Jip en Janneke
De grande dame onder de Nederlandse illustratoren, zo noemt het Limburgs Museum de illustrator. Westendorp verwierf nationale bekendheid met haar tekeningen van Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet, Pim en Pom, Otje en Floddertje. In de overzichtstentoonstelling zijn ruim vierhonderd originele werken van de tekenares te zien. Voor jongere kinderen is er een speciale speelwereld gecreëerd waarin het werk van Fiep Westendorp eveneens centraal staat. Het museum:

“Zij kunnen onder meer boodschappen doen in het winkeltje van Jip en Janneke, spelletjes spelen met Pim en Pom, een foto maken op het beroemde rode kraanwagentje van Pluk of een duik nemen in het bad van Floddertje.”

De originele tekeningen die in de tentoonstelling zijn te zien zijn niet alleen van haar beroemde kinderhelden, maar ook het werk dat ze in de jaren dertig maakte tijdens haar studie en in de jaren vijftig en zestig voor dagblad Het Parool.

De tentoonstelling De vrolijke wereld van Fiep loopt nog tot en met 6 maart 2016

- advertentie -

Boek: Het grote Fiep kijkboek

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: