De Vuurproef, over twee eeuwen treingeschiedenis

Schetsontwerp De Vuurproef
Het Spoorwegmuseum in Utrecht bouwt aan een nieuwe museale attractie: De Vuurproef. Bezoekers worden in dit nieuwe onderdeel mee op reis genomen langs twee eeuwen treingeschiedenis.

Sinds het vernieuwde Spoorwegmuseum de deuren in 2005 heropende staat ‘beleving’ voor de bezoeker centraal. De Vuurproef is een aanvulling op de al bestaande belevingswerelden. De nieuwe wereld gaat over de rol van de trein in de geschiedenis. Museumdirecteur Paul van Vlijmen:De trein heeft de wereld ingrijpend veranderd. Door de komst van de trein konden mensen makkelijker grote afstanden afleggen en werd de wereld een stuk kleiner. De eerste machinist zou je kunnen vergelijken met de astronaut van nu. Dat is wat we willen vertellen.

Het nieuwe museumonderdeel staat onder meer stil bij de maatschappelijke veranderingen die de komst van de spoorwegen veroorzaakten, de ontwikkelingen die de trein onderging en bijaansprekende momenten uit de spoorweggeschiedenis.

- advertentie -

De Vuurproef komt in een gebouw op het buitenterrein van het museum waar voorheen de ‘Holland Railshow’ gevestigd was. De nieuwe attractie wordt op 10 oktober 2012 geopend.

NefertitiIn Museum Het Valkhof in Nijmegen wordt vrijdag een…
Tropenmuseum in Amsterdam - Foto: CC/GerardMHet Koninklijk Instituut voor…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier