De werkwijze van Vincent van Gogh

Korenveld met kraaien – Vincent van Gogh, 1890 – Van Gogh Museum
Korenveld met kraaien – Vincent van Gogh, 1890 – Van Gogh Museum
Hoe werkte Vincent van Gogh? Die vraag staat centraal in een serie van tien zondaglezingen in het Van Gogh Museum in Amsterdam.


De lezingen sluiten aan bij de tentoonstelling Van Gogh aan het werk die momenteel in het museum te zien is. In totaal worden er tien lezingen over de werkwijze van Van Gogh en zijn tijdgenoten gegeven. Een aantal van deze lezingen wordt gegeven door specialisten van de Rijkdienst voor het Cultureel Erfgoed. Daarnaast spreken er conservatoren en restauratoren van het museum zelf.

In de lezingen gaat het overigens niet alleen over Vincent van Gogh. Er wordt ook stilgestaan bij de werkwijze van verschillende van zijn tijdgenoten.

- advertentie -

Van Gogh’s Studio Practice

De afgelopen acht jaar is uitvoerig onderzoek gedaan naar de manier waarop Van Gogh werkte. De resultaten van dit onderzoek zijn samengebracht in de onlangs verschenen wetenschappelijke publicatie Van Gogh’s Studio Practice. De lezingen vloeien voort uit dit onderzoek.

De eerste lezing wordt op zondag 1 september gegeven door conservator Ella Hendriks. Zij zal onder meer vertellen over de verkleuring in de schilderijen van Van Gogh. Klik hier voor het volledige programma.

Gerelateerde boeken:

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier