Deel glazen vloer Tower Bridge vernield

Twee weken geleden onthulden de beheerders van de Tower Bridge in Londen iets nieuws: een glazen vloer waardoor bezoekers vanaf grote hoogte naar het verkeer onder hen konden kijken. Een van de glasplaten is inmiddels al vernield.

Een nachtelijke bezoeker liet een bierflesje op de glasplaat vallen waardoor deze versplinterde. Gevaar voor de bezoekers was er volgens de beheerders niet omdat er onder de vernielde glasplaat nog vijf andere glaslagen zitten.

Mogelijk worden de toegangsregels aanscherpt, zodat glazen flesjes voortaan niet meer naar binnen mogen. De vernielde glasplaat kan vrij eenvoudig vervangen worden door een nieuw exemplaar.

De Tower Bridge is een van de grotere toeristische attracties van Londen. De brug werd gebouwd in 1886 en werd in 1894 in gebruik genomen.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: