Week van de koloniale geschiedenis

Deel Groninger Museum mogelijk ontruimd

Foto: Ralph Richter © Groninger Museum
Vanwege hoge waterstand moet een deel van het Groninger Museum mogelijk worden ontruimd.

Het museum bevindt zich op een kunstmatig eiland in het zogenaamde Verbindingskanaal in de stad Groningen. Het water rond het museum is momenteel flink aan het stijgen.

Museumdirectie en het waterschap Hunze en Aa’s komen woensdag bij elkaar om te bekijken welke maatregelen er genomen moeten worden.

- advertentie -Op dit moment staat het water ongeveer zeven centimeter onder de ramen van het museum en voor vandaag en morgen wordt nog meer neerslag verwacht. Mogelijk moet daarom uit voorzorg de onderste etage van het museum ontruimd worden.

In 1998 moest het museum vanwege een hoge waterstand ook al eens ontruimd worden.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: