Maand van de geschiedenis
Dark
Light

Defensie maakt locatie noodgraf Srebrenica bekend

1 minuut leestijd

Door het ministerie vrijgegeven foto
Het ministerie van defensie heeft de locatie vrijgegeven van een noodgraf bij Srebrenica. Dat meldde Nieuwsuur vrijdag.

Dave Maat, een ex-Dutchbatter, had het ministerie van defensie gevraagd de locatie van het graf bekend te maken. Nabestaanden zijn al jaren op zoek naar het graf. In het graf liggen minimaal vijf mensen. Deze hadden in 1995 hun toevlucht gezocht tot de basis van Dutchbat. Toen ze overleden werden ze in een noodgraf in de buurt van deze basis gelegd.Dankzij de inzet van oud-Dutchbatter Dave Maat zegde minister van defensie Hans Hillen een maand geleden zijn medewerking toe. Deze week maakte zijn ministerie in een onderzoeksrapport de vermoedelijke locatie van het graf bekend.

Ook werd er een foto vrijgegeven met daarop een rode cirkel op de plek waar het graf zich volgens defensie moet bevinden. Maat is overigens niet helemaal tevreden over informatie. Volgens hem ontbreken de opgemaakte processen-verbalen. Deze zouden meer duidelijkheid gteven over het aantal lichamen in het noodgraf.

Nieuwsuur over de zaak:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (48.314 actieve abonnees)

"Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief."

Meer informatie

Meer over het onderwerp: