Week van de koloniale geschiedenis

Digitale schatten van de Koninklijke Bibliotheek

Taalhistoricus en journalist Ewoud Sanders publiceerde onlangs een gids met informatie over de ‘digitale schatten’ van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Dit boekje is gedigitaliseerd en gratis toegankelijk gemaakt.

- ad -

De Koninklijke Bibliotheek is volgens Sanders, die een vaste taalrubriek heeft in NRC Handelsblad, een instelling die op het terrein van digitalisering internationaal een koppositie in heeft genomen. De bibliotheek heeft onder meer enorme hoeveelheden boeken, kranten, tijdschriften, geíllustreerde handschriften, brieven en Kamerstukken gedigitaliseerd. Sanders:

“Omdat ik regelmatig voordrachten en workshops geef over digitaal onderzoek, weet ik inmiddels dat lang niet alle digitale schatten van de KB algemeen bekend zijn. Sterker nog, vaak is men aangenaam verrast. ik heb dit gezien bij onder meer journalisten, juristen, studenten, docenten en allerlei beleidsmedewerkers. Vandaar dit gidsje.”

De zoekgids, getiteld De digitale schatten van de Koninklijke Bibliotheek, bestaat uit drie beknopte hoofdstukken met zoekvoorbeelden en veel illustraties. Het gidsje is online te bekijken als bladerboek en te downloaden als pdf-bestand.


Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

Meer tips ➱