Digitale schatten van de Koninklijke Bibliotheek

Digitale schatten van de Koninklijke Bibliotheek
Taalhistoricus en journalist Ewoud Sanders publiceerde onlangs een gids met informatie over de ‘digitale schatten’ van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Dit boekje is gedigitaliseerd en gratis toegankelijk gemaakt.

De Koninklijke Bibliotheek is volgens Sanders, die een vaste taalrubriek heeft in NRC Handelsblad, een instelling die op het terrein van digitalisering internationaal een koppositie in heeft genomen.


De bibliotheek heeft onder meer enorme hoeveelheden boeken, kranten, tijdschriften, geíllustreerde handschriften, brieven en Kamerstukken gedigitaliseerd. Sanders:

- advertentie -

Omdat ik regelmatig voordrachten en workshops geef over digitaal onderzoek, weet ik inmiddels dat lang niet alle digitale schatten van de KB algemeen bekend zijn. Sterker nog, vaak is men aangenaam verrast. ik heb dit gezien bij onder meer journalisten, juristen, studenten, docenten en allerlei beleidsmedewerkers. Vandaar dit gidsje.

De zoekgids, getiteld De digitale schatten van de Koninklijke Bibliotheek, bestaat uit drie beknopte hoofdstukken met zoekvoorbeelden en veel illustraties. Het gidsje is online te bekijken als bladerboek en te downloaden als pdf-bestand.

Gerelateerde boeken:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: