Dirk Weber auteur beste historische jeugdboek

1 minuut leestijd

Schrijver Dirk Weber heeft de Thea Beckmanprijs van 2014 gewonnen. Hij krijgt de prijs voor zijn jeugdroman De goochelaar, de geit en ik.

De Thea Beckmanprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de auteur van het beste historische jeugdboek, voor lezers tot en met twaalf jaar. De prijsuitreiking vond zaterdag plaats in geschiedenispark Archeon in Alphen aan de Rijn. Aan de prijs zijn een oorkonde en een geldbedrag van 1000 euro verbonden.

De goochelaar, de geit en ik speelt zich af in 1927 en vertelt het verhaal van Camiel, die in de schoenmakerij van zijn opa werkt en ervan droomt om net als zijn vader goochelaar te worden. Zijn vader wordt op een dag echter gearresteerd, op verdenking van verduistering. Opa besluit dan dat zijn kleinzoon maar voor het geld moet zorgen en met school moet stoppen. Camiel zet vervolgens alles op alles om zijn vader vrij te krijgen.

De jury over het boek:

Dirk Weber schreef een ontroerend, sfeervol en spannend verhaal, dat zich afspeelt tijdens de crisisjaren van het Interbellum, en waarin de jonge lezer terloops geconfronteerd wordt met vragen rond loyaliteit en rechtvaardigheid, en recht en onrecht (die niet altijd samenvallen met wettig en onwettig), en de noodzaak om mensen een tweede kans te gunnen.

Vorig jaar ging de prijs naar Agave Kruijssen.

Winnende boek: De goochelaar, de geit en ik – Dirk Weber

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit bericht?x