/

Dochter werkt aan dramaserie over Harry Mulisch

Harry Mulisch
Harry Mulisch
De dochter van schrijver Harry Mulisch werkt aan een dramaserie over het leven van haar vader. Ze zei dit zaterdagavond in het televisieprogramma Opium TV.

De in 2010 overleden schrijver behoorde samen met Willem Frederik Hermans en Gerard Reve tot de zogenaamde Grote Drie van de Nederlandse literatuur. Hij was van Tsjechisch-Hongaars-Oostenrijkse afkomst en debuteerde in 1952 met de roman Archibald Strohalm.

Zijn dochter Frieda werkt momenteel aan een dramaserie over het leven van de schrijver. Hierin wordt onder meer veel aandacht besteed aan de vrouwen in zijn leven, zoals zijn moeder, zijn vrouw en zijn dochter. Frieda Mulisch is nog op zoek naar iemand die interesse heeft in het scenario.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: