Dochter werkt aan dramaserie over Harry Mulisch

Harry Mulisch
Harry Mulisch
De dochter van schrijver Harry Mulisch werkt aan een dramaserie over het leven van haar vader. Ze zei dit zaterdagavond in het televisieprogramma Opium TV.

De in 2010 overleden schrijver behoorde samen met Willem Frederik Hermans en Gerard Reve tot de zogenaamde Grote Drie van de Nederlandse literatuur. Hij was van Tsjechisch-Hongaars-Oostenrijkse afkomst en debuteerde in 1952 met de roman Archibald Strohalm.

Zijn dochter Frieda werkt momenteel aan een dramaserie over het leven van de schrijver. Hierin wordt onder meer veel aandacht besteed aan de vrouwen in zijn leven, zoals zijn moeder, zijn vrouw en zijn dochter. Frieda Mulisch is nog op zoek naar iemand die interesse heeft in het scenario.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: