Week van de koloniale geschiedenis

Documentaire over de Nederlands-Engelse oorlogen

Vierdaagse Zeeslag – Abraham Jansz. Storck
Op de Duitse cultuurzender Arte was afgelopen weekeinde de tweedelige documentaire Machtkampf um die Weltmeere (Strijd om de werelzeeën) te zien. Een bezoeker van Historiek liet ons weten dat die documentaire in zijn geheel op YouTube te bekijken is.

In de documentaire van Paul Ashby en David Hickman wordt aandacht besteed aan de vier Nederlands-Engelse oorlogen van de zeventiende en achttiende eeuw. Tijdens deze oorlogen streden Engeland en Nederland om de controle over de zee- en handelsroutes.In de documentaire is veel gebruik gemaakt van computeranimaties. Bij het kijken wordt wel wat gevraagd van de talenknobbel. De docu is door de Duitsers namelijk nagesynchroniseerd. We hebben de verschillende YouTube-filmpjes in de juiste volgorde gezet en gebundeld.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: