Dodenherdenking verstoord door filmopnames

Dodenherdenking verstoord door filmopnames
Dodenherdenking verstoord door filmopnames
Op veel plekken in het Verenigd Koninkrijk zijn zondag de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog herdacht. De zogenaamde Remembrance Day werd in het plaatsje Shirburn op een nogal brute manier verstoord.


In het plaatsjes werden enkele scenes opgenomen voor de oorlogsfilm Fury met Brad Pitt. De inwoners van Shirburn werden hierdoor tijdens Remembrance Day geconfronteerd met honderden figuranten in nazi-uniforms die door de velden trekken. Ook was veel geweervuur te horen.

De regisseur van de film, David Ayer, zou voorafgaand op de hoogte zijn gebracht van de herdenking en ook het verzoek hebben gekregen op de bewuste zondag niet te filmen. Dit verzoek legde hij echter naast zich neer. Nadat veteranen en het stadsbestuur hun onvrede uitspraken over de verstoorde dodenherdenking, bood de regisseur via internet zijn excuses aan.

De film Fury, die in 2014 in de bioscopen te zien zal zijn, speelt zich af in april 1945. De film vertelt het verhaal van geallieerde soldaten die Duitsland intrekken en achter de vijandelijke linies terechtkomen.

- advertentie -

Zie ook: Ondertekening wapenstilstand Eerste Wereldoorlog (1918)

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier

1 Comment Join the Conversation →