Week van de koloniale geschiedenis

Door Hitler gesigneerde exemplaren Mein Kampf onder de hamer

Mein Kampf
Mein Kampf
In Amerika worden donderdag twee exemplaren van Mein Kampf geveild die door Adolf Hitler zijn gesigneerd. Veilinghuis Nate D. Sanders Auctions heeft dat bekendgemaakt.


De twee exemplaren van het beruchte boek zijn opgedragen aan Josef Bauer, een nazi die in 1923 betrokken was bij Hitler’s mislukte staatsgreep in München. De boeken zijn gesigneerd in 1925 en 1926. Hitler wenst Bauer een vrolijk Kerstmis toe.

Duitsland, ras en politiek

Mein Kampf kwam oorspronkelijk in 1925 uit. Hitler tekende er, met hulp van zijn secretaris Rudolf Hess, zijn ideeën over Duitsland, ras en politiek in op.

In 1939 verscheen in Nederland een vertaling onder de titel Mijn kamp. Dit in een oplage van ongeveer 110.000 exemplaren. In 1974 werd handel en herdruk van het boek in Nederland verboden. September 2007 werd in Nederland druk gediscussieerd over de vraag of het Mein Kampf-verbod opgeheven moest worden.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: