Week van de koloniale geschiedenis

Doris Day brengt nieuw album uit

Doris Day – My Heart
De 87-jarige Amerikaanse actrice en zangeres Doris Day heeft een nieuwe cd uitgebracht. Op het nieuw album, getiteld My Heart, staan covers maar ook nieuwe liedjes.

De Amerikaanse zei niet direct ‘ja’ toen Sony haar enige tijd geleden benaderde en vroeg een nieuwe cd te maken. De 87-jarige Day dacht dat er niet meer zoveel interesse zou zijn voor haar muziek. Uiteindelijk besloot ze toch een nieuwe plaat uit te brengen. Hierop zijn onder meer liedjes van The Beach Boys, Barbra Streisand en The Lovin ‘Spoonful te vinden.

Het album bevat daarnaast enkele nieuwe en nooit officieel uitgebrachte nummers, waaronder The Way I Dreamed It. In 1994 kwam er voor het laatst een album van Doris Day uit. Dit werk, The Love album, was in 1967 al opgenomen.

Doris Day, eigenlijk Doris von Kappelhoff, werd bekend als zangeres bij het dansorkest van Les Brown. Ze speelde en zong daarnaast in een groot aantal films. Zo zong ze bijvoorbeeld het erg beroemd geworden Que sera, sera in Hitchcocks film The man who knew too much uit 1956. Na haar showbizzcarrière ging ze aan de slag als dierenactiviste.

- advertentie -

In 1975 publiceerde de Amerikaanse haar memoires: Doris Day, her own story. Aan dat boek kan door het uitbrengen van het laatste album dus een nieuw hoofdstuk toegevoegd worden.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: