Dark
Light

Doris Dobbel-strip te koop voor 14.000 euro

Auteur:
1 minuut leestijd
De vrolijke avonturen van Doris Dobbel (Foto Catawiki)
De vrolijke avonturen van Doris Dobbel (Foto Catawiki)

Op internet staat sinds kort een zeldzaam exemplaar van de strip De vrolijke avonturen van Doris Dobbel te koop. De verkoper hoopt de strip uit 1952 te verkopen voor maar liefst 14.000 euro. Voor zover bekend is het daarmee het duurste Nederlandstalige stripboek ooit.

De stripreeks Doris Dobbel werd getekend en geschreven door Marc Sleen en verscheen in de periode 1950 tot 1967. De Belgische striptekenaar werd vooral bekend met zijn Nero-strips. Het exemplaar van de strip die nu verkocht wordt dateert uit 1952 en kon gewonnen worden bij een wedstrijd.

Er werden vermoedelijk ongeveer honderd exemplaren van de strip gemaakt. Van slechts acht van deze exemplaren is bekend waar ze zich bevinden. In 2002 werd een van die exemplaren geveild voor 9.735 euro.

De verkoper van het exemplaar dat nu te koop staat wil onbekend blijven. Hij zou zijn exemplaar onlangs voor een euro hebben gekocht bij een tweedehandswinkel. Geïnteresseerden kunnen terecht op de website Catawiki. Voor wie meer wil weten over striptekenaar Marc Sleen hebben we hier een uitgebreid artikel.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×