Duits eredoctoraat voor Geert Mak

Geert Mak (Atlas - Contact)
Geert Mak (Atlas – Contact)
De vakgroep Geschiedenis / Filosofie van de Universiteit van Münster heeft een eredoctoraat verleend aan schrijver en journalist Geert Mak.

Geert Mak is in Duitsland vrij bekend. Verschillende van zijn historische boeken zijn in het Duits vertaald. Enkele voorbeelden: Wie Gott verschwand aus Jorwerd (1999); Das Jahrhundert meines Vaters (2003); In Europa. Eine Reise durch das 20. Jahrhundert (2005) en Geschichte der Niederlande. Ein historisches Porträt (2008).


In de toelichting van de universiteit van Münster op het te verlenen eredoctoraat wordt er onder meer op gewezen dat Geert Mak als “begenadigde geschiedverteller in staat is vakwetenschap, popularisering, intellectuele originaliteit en engagement met elkaar te verbinden”.

Daarmee levert hij belangrijke bijdragen aan actuele, grensoverschrijdende discussies over een breed scala aan thema’s als Europese samenwerking, integratie en migratie, oorlog en vrede.

Volgens de universiteit is het werk van de Nederlanders ook van onschatbare waarde voor de verspreiding van kennis over Nederland in Duitsland.

- advertentie -

Een eerdere Duitse onderscheiding kreeg Mak in 2008 met de „Leipziger Buchpreis zur Europäischen Verständigung“. In 2009 ontving hij samen met Rita Süssmuth de Nederlandse “Otto von der Gablentzprijs”.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: