Duitsers maken televisieserie over leven Adolf Hitler

In Duitsland wordt een televisieserie gemaakt over het leven van Adolf Hitler. Televisiemakers Nico Hofmann en Jan Mojto hebben dat maandag bekendgemaakt op een grote televisiebeurs in Cannes.

Adolf Hitler tijdens een bijeenkomst in het Sportpalast in Berlijn, 1942
De serie krijgt acht afleveringen en gaat naar schatting twintig miljoen euro kosten. De makers worden begeleid door een groep historici. Ze willen aan de hand van belangrijke momenten uit het leven van Hitler laten zien hoe hij uitgroeide tot een van de grootste massamoordenaars van de twintigste eeuw.

Het scenario zal worden geschreven door Niki Stein die eerder een Duitse televisiefilm maakte over de laatste zeven maanden uit het leven veldmaarschalk Erwin Rommel. Stein zal ook de regie op zich nemen.

De nieuwe serie volgt Hitler vanaf zijn tijd als soldaat in de Eerste Wereldoorlog tot zijn dood in 1945. Volgens televisiemaker Nico Hofmann zal de serie bijdragen aan de demystificatie van Adolf Hitler. De televisiemaker stelt dat het verhaal van Hitler en de Duitsers alleen verteld kan worden als er ook aandacht wordt besteed aan onder meer Hitlers talenten, zwaktes, charme, wreedheid en sociale leven.

- advertentie -

De serie zal deels gebaseerd worden op het boek Adolf Hitler en de Eerste Wereldoorlog van Thomas Weber. Het is de bedoeling dat de serie over twee jaar klaar is. Wie de rol van Hitler gaat vertolken is nog niet bekend.

In de Verenigde Staten en Groot-Brittannië wordt momenteel ook gewerkt aan series over het leven van Hitler.

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Geschiedenisliefhebber? Volg ons:

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier