Dutch Design Awards voor twee musea

centraalmuseum.nl
Het Centraal Museum in Utrecht en het Drents Museum in Assen hebben een Dutch Design Award gewonnen. Het Drents Museum won de prijs in de categorie beste interieur en het Centraal Museum in de categorie beste grafisch ontwerp.

Het Centraal Museum lanceerde in het najaar van 2011 een nieuwe website en een nieuwe huisstijl. Een dikke, gekleurde stip vormt sinds die tijd het kenmerk van het museum.


- advertentie -
Drents Museum in Assen

De stip staat voor de centrale ligging van het Centraal Museum, in het midden van Nederland, en voor de “betekenis van cultureel centrum in de stad Utrecht”.

Het nieuwe ontwerp werd gemaakt door Lesley Moore en is nu dus in prijzen gevallen. Volgens de jury straalt het nieuwe logo een “typische Nederlandse no-nonsens mentaliteit uit”. De jruy:

De identiteit is tijdloos, en leent zich voor flexibele toepassingen in de verschillende uitingen. De identiteit wordt continue goed geïntegreer
d.

Drents Museum

Het Drents Museum won de award in de categorie beste interieur. Het museum in Assen werd eind vorig jaar na een vijftien maanden durende verbouwing heropend en kreeg onder meer een nieuwe museumvleugel van bijna duizend vierkante meter, ontworpen door architect Erick van Egeraat. De jury van de Dutch Design Award over het ontwerp van Erick van Egeraat:

Het heldere interieur maakt de uitbouw tot een opvallende tentoonstellingsruimte. Het ontwerp treedt uit de terughoudendheid en is dominant aanwezig. Ondanks die vormgeving staat het potentiële tentoonstellingen niet in de weg. Verder zijn alle klassieke elementen waar een museum over moet beschikken zorgvuldig doorgevoerd.

De Dutch Design Awards zijn een initiatief van onder meer de beroepsorganisatie van Nederlandse ontwerpers.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: