DWDD-uitzending volledig in teken Rijksmuseum

DWDD-uitzending volledig in teken Rijksmuseum
De Wereld Draait Door komt op donderdag 4 april met een speciale uitzending die geheel in het teken staat van de heropening van het Rijksmuseum in Amsterdam. De VARA heeft dat maandag bekendgemaakt.

Voor deze uitzending kreeg het programma toestemming om met een aantal vaste gasten al rond te lopen in het museum en dit bezoek te filmen. Zo schrijft Nico Dijkshoorn gedichten bij zijn lievelingswerken uit de collectie van het museum,


- advertentie -

neemt Joost Zwagerman de bezoeker mee op een toer langs de monumentale topstukken in de eregalerij en topkok Robert Kranenborg bespreekt zijn favoriete stillevens met eten.

Verder vertellen in de uitzending onder meer Adriaan van Dis, Marc Marie Huijbregts, Felix Rottenberg, Peter Vandermeersch en Johan Fretz aan tafel over hun bezoek aan het museum. Ook laten zij hun favoriete kunstwerken zien.

Directie te gast

In aanloop naar de thema-uitzending laat De Wereld Draait Door de komende weken een aantal ‘wandelingen’ door het vernieuwde Rijksmuseum zien. Die beelden worden muzikaal ondersteund door pianiste Iris Hond en trompettist Eric Vloeimans. Woensdag 3 april is de museumdirectie bij het programma te gast om te praten over de verbouwing.

Het Rijksmuseum heeft na een verbouwing, renovatie en restauratie onder leiding van de Rijksgebouwendienst een volledig vernieuwd gebouw, waarbij de oorspronkelijke stijlelementen zijn hersteld. De officiële heropening door koningin Beatrix vindt plaats op 13 april.

Op Historiek zijn afgelopen jaar een serie bijzondere objecten in de schijnwerpers gezet die zijn geselecteerd voor het nieuwe Rijksmuseum. Artikelen over (de geschiedenis van) deze objecten werden geschreven door conservatoren van het museum. Klik hier voor een overzicht van deze Rijksmuseumobjecten

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: