Educatief pakket voor de Maand van de Geschiedenis

Educatief pakket voor de Maand van de Geschiedenis
Naar aanleiding van de Maand van de Geschiedenis is er een educatief pakket ontwikkeld voor het onderwijs: ‘Bij mij om de hoek…’

Er zijn pakketten voor drie verschillende doelgroepen: voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs, voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs en voor de tweede fase van het voortgezet onderwijs. Op een speciale website zijn docentenhandleidingen, leerlingenmateriaal en instructiefilmpjes te vinden.


Verder zijn er op de website overzichten met canonvensters, websites en boeken over Arm & Rijk, het thema van de Maand van de Geschiedenis.

- advertentie -


Het educatieve pakket is ontwikkeld door het Nederlands Openluchtmuseum in samenwerking met Rijksmuseum, Stichting entoen.nu, Vereniging van docenten geschiedenis en staatsinrichting in Nederland (VGN) en Andere Tijden (NTR/VPRO). Volgens de initiatiefnemers is het pakket voor het onderwijs flexibel in te passen:

Docenten en leerlingen kunnen het materiaal selectief gebruiken en er onderdelen uithalen die voor het maken van een verhaal relevant zijn of die passen binnen de beschikbare tijd. Ook opdrachten die in reguliere lessen gemaakt worden, kunnen met de handige instructies uitgewerkt worden tot een bijzonder verhaal over de geschiedenis van Arm & Rijk bij hen in de buurt.

Leerlingen kunnen op de website www.maandvandegeschiedenis.nl/bijmijomdehoek verhalen over het thema achterlaten.

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier