Week van de koloniale geschiedenis

EenVandaag over populariteit reënactment

Re-enactor spelen de Slag bij Waterloo na – Foto: CC/Myrabella
Reënactment wordt steeds populairder in Nederland en België. Steeds meer mensen worden lid van een club en spelen vervolgens, in historische kledij, verschillende historische gebeurtenissen na. Actualiteitenrubriek EenVandaag besteedde vrijdag aandacht aan dit fenomeen.

Het moderne reënactment ontstond in Groot-Britannië en de Verenigde Staten, maar tegenwoordig zijn er ook in Nederland en België veel reënactment-verenigingen. Eind september werd in Host nog een festival gehouden waarbij een groot aantal aspecten van de vaderlandse- en wereldgeschiedenis werden nagespeeld.

Tijdens dit jaarlijkse festival Levende Geschiedenis werden niet alleen spannende gevechten uitgebeeld. Er was ook veel aandacht aan allerlei aspecten van het dagelijks leven uit vervlogen tijden.

- advertentie -

EenVandaag nam een kijkje:

sitestat

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: