Eerste editie Museumweek in teken museale “pronkstukken”

'Ons echt goud', thema van de Museumweek
‘Ons echt goud’, thema van de Museumweek
Tijdens de eerste editie van de Museumweek worden in zeven Nederlandse steden zeven bijzondere kunstwerken uit museale collecties uitgelicht. De Museumvereniging heeft dat bekendgemaakt.


Vorig jaar maakte de vereniging bekend dat het jaarlijkse Museumweekend voortaan een Museumweek zou worden. De eerste editie wordt gehouden van 18 tot en met 26 april.

Ons echte goud

De nadruk ligt in deze week op ongeveer 65 miljoen kunstwerken in de collecties van de Nederlandse musea. De Museumvereniging hoopt meer waardering te kunnen genereren voor deze museale collecties.

Thema van de eerste Museumweek is ‘Ons echte goud’. Iedere dag van de week wordt er in de openbare ruimte, ergens in Nederland, een “gouden pronkstuk” onthuld. Een “eigentijdse, geloofwaardige verteller” moet vervolgens een verhaal rond dit kunstwerk verteller. Welke kunstwerken er precies uitgelicht worden en wie de vertellers zijn, is nog niet duidelijk. Dat maakt de Museumvereniging later bekend.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: