Eerste zittingsdag zaak Siert Bruins afgelopen

Siert Bruins tijdens de eerste zittingsdag - Still NOS-video
Siert Bruins tijdens de eerste zittingsdag – Still NOS-video
De eerste zittingsdag in de rechtszaak tegen de veroordeelde Nederlandse oorlogsmisdadiger Siert Bruins zit erop. In het Duitse Hagen staat Bruins terecht voor de moord op een Nederlandse verzetsman in 1944.


Zoals al eerder aangekondigd hield Bruins maandag zijn kaken op elkaar. Aan het begin van het proces zei hij alleen dat hij sinds 1942 Duitser is. Het Openbaar Ministerie las maandag de aanklacht tegen Bruins voor. Donderdag gaat het proces, dat nog bijna de hele maand september duurt, verder.

De eerste zittingsdag werd ook bijgewoond door de neef van de man die in 1944 door Bruins zou zijn doodgeschoten.

Siert Bruins, ook bekend als ‘het beest van Appingedam’, is momenteel 92 jaar oud en woont in Duitsland. Na de oorlog werd hij in Nederland vanwege meervoudige moord ter dood veroordeeld. Voordat het vonnis kon worden voltrokken week de oud-nazi uit naar Duitsland. Hij ging net als oorlogsmisdadiger Herbertus Bikker in Hagen wonen. Hij verkeert momenteel nog in redelijk goede gezondheid.

- advertentie -

Oud-SS-officier Bruins voor rechter in Duitsland

Gerelateerde boeken:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: