Week van de koloniale geschiedenis

Eeuwenoud zeilschip gevonden in Estland

Foto: ERR
Archeologen hebben in Estland de resten van een zeer oud schip gevonden. Het schip dateert ongeveer uit 750 na Christus, meldt de Estse televisiezender ERR.

De vondst werd gedaan bij Salme, een plaats in het westen van Estland. Omdat de resten van een kiel gevonden zijn, gaan de archeologen er van uit dat schip ook een zeil gebruikt heeft.

Bij de restanten van het zeventien meter lange schip werden de lichaamsresten van 35 personen gevonden.

- advertentie -Vermoedt wordt dat het om krijgers gaat omdat op de lichamen schilden werden aangetroffen. Daarnaast zijn op veel van de botten breuken gevonden. De mannen zouden op het moment van overlijden tussen de 30 en 40 jaar oud zijn geweest.

Volgens onderzoeksleider Jüri Peets van de universiteit van Tallinn gaat het om het oudste schip ooit gevonden in de Baltische regio.

In het schip werden ook resten van vier jachthonden en enkele roofvogels aangetroffen.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: