Eeuwig Egypte

Eeuwig Egypte
Eeuwig Egypte
Handzaam chronologisch overzicht van de Egyptische geschiedenis.

Eeuwig Egypte biedt een handzaam chronologisch overzicht van de Egyptische geschiedenis. Vanaf de prehistorie tot en met de omwenteling van 2011 komen alle perioden aan bod. Van de vondst van vuurstenen werktuigen tot de bouw van de piramides. Van de faraonische dynastieën tot de Romeinse overheersing met het ‘showbizzkoppel’ Caesar en Cleopatra. Bovendien wordt aandacht geschonken aan kopten en de islam in Egypte. Een geschiedenis die tot op de dag van vandaag intrigeert en in Europa leidde tot een ware Egyptomanie.

Archeologisch onderzoek in Egypte kwam in de tweede helft van de negentiende eeuw goed op gang. Daarna heeft de egyptologie een hoge vlucht genomen, resulterend in belangwekkend archeologisch onderzoek nu. De recente Nederlandse en Belgische opgravingen in Egypte worden in Eeuwig Egypte beschreven. Foto’s tonen daarbij de hedendaagse archeologische praktijk. De lezer kijkt over de schouder van de archeologen mee en ondergaat zelf de historische sensatie van het werken in Egypte.

In Eeuwig Egypte worden belangrijke onderwerpen als religie, koningschap, taal en materiële cultuur eruit gelicht en krijgen extra nadruk. De vele afbeeldingen van voorwerpen uit de collectie van het Allard Pierson Museum in Amsterdam en van het landschap en monumenten in het land zelf vertellen daarbij een eigen verhaal. Dit boek is dan ook een goede inleiding voor iedereen die meer wil weten over het land en zijn bewoners en bovendien een prachtige gids door de geschiedenis voor reizigers naar de oevers van de Nijl.

- advertentie -

Eeuwig Egypte is hét nieuwe overzichtswerk voor wie geïnteresseerd is in de eeuwenlange geschiedenis van  Egypte.

Eeuwig Egypte – Allard Pierson Musem
ISBN: 9789066305731
Uitgever: WBOOKS
Paperback, 184 pagina’s
Prijs: € 24,95

Bestel dit boek bij:

Bestel dit boek bij:

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier