Egypte onderschept 1500 illegaal opgegraven voorwerpen

Piramide van Cheops
Piramide van Cheops
De Egyptische politie heeft onlangs zo’n vijftienhonderd objecten onderschept die illegaal waren opgegraven. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een verklaring van het Egyptische ministerie van oudheden.


De objecten werden in beslag genomen tijdens een inval in een huis in Zawiyat Abu Musallem, een voorstad van Caïro. Er werden onder meer oude standbeelden, amuletten en deuren van kalksteen die in oude graftombes werden gebruikt aangetroffen. Vermoed wordt dat er een gewapende bende achter de diefstal zat.

Sinds de ineenstorting van het regime van Hosni Mubarak in 2011 zijn er volgens het ministerie van oudheden grote aantallen kunstvoorwerpen gestolen uit musea of illegaal opgegraven. In augustus werd bijvoorbeeld nog ingebroken in een museum in het zuiden van Egypte. Toen werden meer dan duizend artefacten ontvreemd.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: