Dark
Light

Enemy at the Gates (2001) – Film

Auteur:
1 minuut leestijd
Enemy at the Gates (2001) - Detail van de filmcover
Enemy at the Gates (2001) - Detail van de filmcover

Enemy at the Gates (2001)Oorlogsfilm over de Russische soldaat Vasili Zajtsev tijdens de Slag om Stalingrad. De film is geregisseerd door Jean-Jacques Annaud.

Tijdens de Slag om Stalingrad (1942-1943) groeit de Russische sluipschutter Vasili Zajtsev uit tot een held omdat hij erin slaagt vele Duitse officieren te doden. De Duitsers besluiten hierop een van hun beste sluipschutters in te zetten: Erwin König. Wat volgt is een strijd tussen deze twee sluipschutters. Ook aandacht voor romantiek in deze film. Vasili Zajtsev wordt verliefd op ene Tania. Zijn kameraad, de politiek commissaris Danilov, heeft zijn oog echter ook op deze vrouw laten vallen.

Enemy at the Gates is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Vasili Grigorjevitsj Zajtsev (1915-1991) zou tijdens de Tweede Wereldoorlog 225 soldaten en officieren van de Duitse Wehrmacht om het leven hebben bracht. In eigen land werd hij onderscheiden als ‘Held van de Sovjet-Unie’.


Titel: Enemy at the Gates
Regisseur: Jean-Jacques Annaud
Genre: drama / WOII / Stalinggrad
Duur: 131 minuten
Hoofdrollen: Ed Harris (Majoor König), Jude Law (Vasili Zajtsev), Joseph Fiennes (Commissaris Danilov) en Rachel Weisz (Tania Chernova)

DVD: Enemy at the Gates
Lees ook: De menselijke tragedie van Stalingrad

Bekijk de trailer van de film Enemy at the Gates:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×