Erfgoed Leiden en Omstreken heeft beste website

De website van Erfgoed Leiden en Omstreken is uitgeroepen tot Beste Website van het Jaar 2014 in de categorie Overheid. Dat is afgelopen donderdag bekendgemaakt.


De winnende website werd een kleine vijf maanden geleden gepresenteerd. Hiermee werd één van de laatste stappen in het eenwordingsproces van het voormalige Regionaal Archief Leiden (RAL) en de afdeling Monumenten & Archeologie (M&A) gezet.

Op de website komen alle onderdelen van beide organisaties samen. Men kan er zoeken door de historische beeldbank, genealogische bronnen en het krantenarchief, maar er is bijvoorbeeld ook informatie vinden over zaken die spelen rond de verbouwing van een monument.

Met het winnen van de prijs troeft Erfgoed Leiden in de categorie Overheid websites van gerenommeerde organisaties als de Belastingdienst, Rijksoverheid en de Politie af.

- advertentie -

Beste Website van het Jaar is een publieksprijs. In de categorie overheid gingen de meeste stemmen naar de website van DigiD. Erfgoed Leiden en Omstreken kreeg echter de hoogste beoordelingen.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: