Erfgoedprijs voor gemeente Kampen

Erfgoedprijs voor gemeente Kampen
Erfgoedprijs voor gemeente Kampen
De gemeente Kampen is de winnaar van de BNG Bank Erfgoedprijs 2013. Aan de prijs is een geldbedrag van 25.000 euro verbonden.


Kampen krijgt de prijs vanwege haar beleid op het gebied van cultureel erfgoed. Volgens de jury is de stad erin geslaagd om als kleinere gemeente toch grote projecten aan te pannen, zoals de herbestemming van de Van Heutszkazedrne tot cultuurcluster en de ontwikkelstrategie voor een nieuw en voormalig landgoed. De jury schrijft verder:

Innovatief is de twee kilometer lange waterkering van de binnenstad, geïnspireerd op het verleden, gefundeerd op het tracé van de oude stadsmuur en dwars door allerlei woningen en stdstuinen lopend.

Volgens de jury combineert Kampen “authenticiteit met transformatie en innovatie”. De Kamper wethouder Janita Tabak is vanzelfsprekend blij met de prijs:

Het verhaal van het Kamper erfgoed is het verhaal van mensen, van karakters. Het zijn mensen die het erfgoed van Kampen op buitengewone wijze verrijken, dragen en doorgeven. Deze prijs is een prijs van én voor alle Kampenaren.

samen met lokale erfgoedorganisaties gaat Kampen bekijken hoe het prijzengeld het beste besteed kan worden.

- advertentie -

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier