Eric van der Donk is beste geschiedenisleraar van Nederland

Geschiedenisleraar Eric van der Donk
Geschiedenisleraar Eric van der Donk
Eric van der Donk, geschiedenisdocent van de openbare regionale scholengemeenschap Lek en Linge in Culemborg, is verkozen tot de beste geschiedenisleraar van 2014. Een vakjury onder leiding van historicus en tv-presentator Hans Goedkoop maakte dat zaterdagavond bekend tijdens de Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum.


De verkiezing is een initiatief van de NTR en het Rijksmuseum. Schoolbesturen, collega-docenten én leerlingen konden hun geschiedenisleraar voordragen als dé Geschiedenisleraar 2014.

Een vakjury selecteerde uit de aanmeldingen twintig docenten en bezocht hen op school. Vervolgens werd er een shortlist van drie leraren samengesteld waaruit de vakjury de winnaar mocht kiezen.

Juryvoorzitter Hans Goedkoop:

- advertentie -

“Van der Donk komt op ons over als de meest complete docent zowel in historische kennis als in didactisch inzicht. Hij is in elke vezel en op elke dag van het jaar betrokken bij zijn vak en heeft daarmee het vak geschiedenis op zijn school een uitzonderlijke status bezorgd”.

De Geschiedenisleraar 2014 mag zijn titel een jaar lang dragen. Daarnaast wint hij onder andere een bezoek aan het Rijksmuseum met al zijn klassen en deelname aan verschillende onderwijscongressen.

Portret Eric van der Donk

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over:

1 Comment Join the Conversation →