Escher boekt record met overzichtstentoonstelling

Detail van Metamorphose II
Een overzichtstentoonstelling met werk van Escher, die vorig jaar in de Braziliaanse hoofdstad Rio de Janeiro werd gehouden, blijkt wereldwijd de best bezochte tentoonstelling van 2011 te zijn. Dat meldt The Art Newspaper, een kunst-tijdschrift dat ieder jaar een ranglijst publiceert van best bezochte tentoonstellingen.

De overzichtstentoonstelling met werk van de Nederlandse lithograaf en houtsnijder M.C. Escher (1898- 1972) was vorig jaar te zien in het voormalige bankgebouw Centro Cultural Bancodo Brasil in Rio de Janeiro. In totaal werd de expositie door 573.691 mensen bezocht. Er waren vorig jaar andere tentoonstellingen die meer bezoekers trokken, maar de Escher-tentoonstelling trok een recordaantal bezoekers per dag. Dagelijks kwamen er gemiddeld 9677 bezoekers om het werk van de Nederlander te bekijken.

- advertentie -

Dat de tentoonstelling gratis te bezoeken heeft er uiteraard mede voor gezorgd dat er zoveel bezoekers op af kwamen.

Maurits Cornelis Escher werd onder meer bekend met zijn houtsneden en lithografieën met ingenieuze ruimtelijke constructies. Een van zijn topstukken is het werk Metamorphose II. Eerder deze maand werd bij veilinghuis Christie’s een serie handgeschreven brieven van de kunstenaar geveild. Deze brieven brachten gezamenlijk bijna 30.000 euro op.

Juan Gris (1887-1927) - Spaanse kunstenaar
Het is vrijdag precies 125 jaar geleden dat de Spaanse kunstenaar Juan…
De Brabantsson - Foto: Frans Hals MuseumHet Frans Hals…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier