Escher-tentoonstelling Amsterdam op laatste moment afgelast

Escher Stichting geeft geen toestemming

Een tentoonstelling met werk van grafisch kunstenaar M.C. Escher die in Kunsthal Citroën in Amsterdam zou worden gehouden, is op het allerlaatste moment afgelast. Dat meldt de NOS. De tentoonstelling is afgelast omdat de Escher Stichting, die de rechten beheert, geen toestemming geeft.

De tentoonstelling, die vandaag zou worden geopend, was georganiseerd door Wim van Krimpen, van het Gemeentemuseum Den Haag. De werken van Escher waren in bruikleen gegeven door het Gemeentemuseum, maar de Escher Stichting steekt een stokje voor de tentoonstelling. De erven zouden de organisator verwijten dat hij de Escher-werken zonder hun instemming heeft opgehangen.

Het gaat overigens om reproducties van de originele werken. Wim van Krimpen is onthutst over het feit dat de tentoonstelling op het laatste moment niet doorgaat. Tegenover de NOS zegt hij:

“Deze beslissing is gruwelijk voor mij, niet alleen financieel, maar vooral als kunstliefhebber en tentoonstellingsmaker. Dit was mijn laatste tentoonstelling.”

De advocaat van de voormalig museumdirecteur gaat volgende week in gesprek met de advocaat van de Escher Stichting, in een poging de kwestie alsnog op te lossen.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen - Leonard RutgersDe jodenvervolging in foto'sDe keuze - Leven in vrijheidDe Bourgondiërs - Bart Van LooDe geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten
Gelijk naar geschiedenisboeken over: