Europees geld voor Pompeii

Straat in Pompeii
De Europese Commissie trekt 105 miljoen euro uit voor het onderhoud en de restauratie van de Romeinse ruïnestad Pompeii.

Europees Commissaris Johannes Hahn heeft dat woensdag bekendgemaakt tijdens een bezoek aan Italië. Pompeii heeft het zwaar te verduren. Vorige week stortte nog een deel van een buitenmuur in en een jaar geleden stortte een gladiatorhuis in Pompeii in.

De komende vier jaar zal, mede met behulp van het Europese geld, veel energie gestoken worden in het onderhoud en de restauratie van Pompeii.

- advertentie -Eurocommisaris Johannes Hahn liet woensdag weten dit proces de komende jaren nauwgezet te gaan volgen.

De stad Pompeii werd in 79 na Christus verwoest door een uitbarsting van de Vesuvius. De stad werd bedekt onder een zes meter dikke laag vulkanische as. Duizenden mensen kwamen om het leven. De aslaag zorgde er voor dat de stad eeuwenlang intact bleef. In 1748 begonnen opgravingen. De resten van de stad geven de moderne mens tegenwoordig een goede indruk van het leven in een welvarende kleine Romeinse stad.

Pompeii wordt jaarlijks bezocht door ongeveer twee miljoen toeristen. De stad staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Foto: CC/Maurits90Het kenmerkende blauwe NS reisinformatiebord in de hal…
Foto: IDTVDe historische film Black Butterflies met in de…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier