Facebook: ‘Misschien vind je Mein Kampf leuk?’

Mein Kampf
Mein Kampf
Facebook heeft onlangs het beruchte boek Mein Kampf als leessuggestie aangeraden bij een Franse gebruiker van de netwerksite. Na protest heeft Facebook het boek van Adolf Hitler inmiddels van de suggestielijst geschrapt. Dat meldt de VRT dinsdag.

Facebook komt zo nu en dan met leessuggesties en baseert zich dan op de boeken die de gebruiker eerder zegt te hebben gelezen. Nadat de Fransman had aangegeven dat hij twee thrillers van Philip Kerr over de Tweede Wereldoorlog had gelezen, raadde Facebook hem Mein Kampf aan.

De Fransman was hier boos over en zijn protest werd al snel breed uitgemeten in de Franse media. Facebook heeft daarop besloten het boek te schrappen van de suggestielijst.

Mein Kampf

Adolf Hitler deed in Mein Kampf, met hulp van zijn secretaris Rudolf Hess, zijn ideeën over Duitsland, ras en politiek uit de doeken. In 1939 verscheen in Nederland een vertaling onder de titel Mijn kamp. Dit in een oplage van ongeveer 110.000 exemplaren. In 1974 werd handel en herdruk van het boek in Nederland verboden. In Nederland wordt al langere tijd gediscussieerd over de vraag of dit Mein Kampf-verbod opgeheven moest worden.

- advertentie -

Lees ook: Mein Kampf – Het verboden boek van Adolf Hitler
Boek: Hitlers Mein Kampf – Werner Maser

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: