Familie betaalt salaris medewerker Catharijneconvent

Museum Catharijneconvent
Museum Catharijneconvent
Een anonieme familie heeft er voor gezorgd dat Museum Catharijneconvent drie jaar lang een ‘endowed museum educator’ aan kan stellen. De familie betaalt de komende jaren het salaris van de medewerker. Volgens Catharijneconvent is het voor het eerst in de Nederlandse museumgeschiedenis dat een sponsor het salaris van een museummedewerker betaalt.


Dankzij de schenking kan het museum Anite Haverkamp voor een periode van tenminste drie jaar aanstellen. Zij richt zich de komende jaren volledig op de familie- en onderwijstentoonstelling Feest! Weet wat je viert die uit moet groeien tot een landelijk project. Doel van dit project is om de achtergrond van verschillende bekende traditionele feesten bekender te maken. Binnen tien jaar moet elke school in Nederland kunnen deelnemen aan het programma.

Hoeveel geld de familie beschikbaar heeft gesteld is niet bekendgemaakt maar Anite Haverkamp kan in ieder geval drie jaar aan de slag. Eerder schonk een onbekende particulier al een miljoen euro om te kunnen starten met de voorbereidingen voor Feest!.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over:

1 Comment Join the Conversation →