Fawlty Towers weer te zien op Nederlandse televisie

Fawlty Towers - cc
Fawlty Towers – cc
De digitale televisiezender NostalgieNet zendt vanaf begin maart de Britse televisiecomedy Fawlty Towers uit. Iedere zondag wordt er een aflevering van de populaire serie uitgezonden.


In de BBC-serie uit de jaren zeventig speelt John Cleese de arrogante en onbeschofte hotelbaas Basil Fawlty. De arrogantie en onkunde van Basil zorgen ervoor dat een ongeluk nooit in een klein hoekje zit. Werkneemster Polly (Connie Booth) moet meer dan eens bijspringen om de problemen van haar baas, die niet schroomt klanten te schofferen, op te lossen.

Hotel op stelten

In Nederland werd de serie eerder uitgezonden door de KRO onder de titel Hotel op stelten. De herhalingen werden uitgezonden onder de oorspronkelijke titel. In 2000 werd het programma verkozen tot beste Britse televisieprogramma van de twintigste eeuw.

Bij NostalgieNet is er vanaf 1 maart iedere zondag om 20:30 uur een aflevering te zien (herhaling woensdag om 20.30 uur). De zender is te ontvangen via verschillende televisiezenders waaronder UPC (kanaal 312/211), KPN (174) en Ziggo (150/211).

- advertentie -

De serie op DVD: Fawlty Towers – De complete collectie

Top 10 Fawlty Towers Moments

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier