Filmprijs voor Het Nieuwe Rijksmuseum

De documentaire Het Nieuwe Rijksmuseum heeft donderdag een Kristallen Film ontvangen omdat hij al door tienduizend bioscoopbezoekers is bekeken.


De uitreiking vond plaats voor de Nachtwacht in aanwezigheid van directeur van het Rijksmuseum Wim Pijbes. De prijs werd in ontvangst genomen door regisseur Oeke Hoogendijk en overhandigd door Willemien van Aalst, directeur van het Nederlands Film Festival.

Voor de documentaire-serie Het Nieuwe Rijksmuseum filmde Oeke Hoogendijk tien jaar lang achter de gesloten deuren van het Rijksmuseum, dat in die tijd grondig werd verbouwd. Wat een enkelvoudige documentaire moest worden, groeide uit tot een vierdelig epos. De serie eindigde in het voorjaar van 2013 met de ‘thuiskomst’ van de meesterwerken in het verbouwde museum.

Eerder won Het Nieuwe Rijksmuseum al de Beeld en Geluid IDFA Award for Dutch Documentary. De documentaire draait momenteel nog in tien Nederlandse bioscopen.

- advertentie -

Het Nieuwe Rijksmuseum op dvd

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: