Financiële problemen voor Aviodrome

Aviodrome
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad heeft surseance van betaling aangevraagd. Het park heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

De rechtbank in Haarlem heeft de surseance van betaling inmiddels toegekend. Het park heeft naar eigen zeggen betalingsachterstanden vanwege “toenemende verliezen”. Aviodrome:

Ondanks een kleine stijging in het aantal bezoekers is de Aviodrome er, met name als gevolg van de jongste marktontwikkelingen in de evenementenbranche,niet in geslaagd om deze betalingsachterstanden te compenseren.

Momenteel is Aviodrome in gesprek met verschillende partijen om een oplossing te vinden voor de problemen. Tijdens de gesprekken met de verschillende partijen blijft het park geopend voor het publiek. In het verleden werden tekorten van het park vaak aangevuld door Schiphol en KLM maar die willen hier niet mee doorgaan.

- advertentie -

De gemeente Lelystad heeft inmiddels aangegeven “mee te willen denken” over de toekomst van het park. Volgens de gemeente is het park een “belangrijke publiekstrekker voor Lelystad”. Met de door het Aviodrome aangevraagde surseance van betaling loopt de gemeente een financieel risico van ongeveer 1,5 miljoen euro, vooral als gevolg van een borgstelling voor een in 2003 aangegane geldlening voor uitbreiding van het park met onder meer het Schipholgebouw uit 1928.

Het Aviodrome is sinds 2003 gehuisvest bij luchthaven Lelystad. In het themapark zijn onder meer een groot aantal historische vliegtuigen te bewonderen, waaronder twee exemplaren van de beroemde Fokker Spin.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen FryDe jodenvervolging in foto'sDe Bourgondiërs - Bart Van LooWij zijn de Bickers - Simone van der Vlugtt Hooge Nest - Roxane van IperenVietnam - Max HastingsBoerhaave botanicus - Margreet WesselingHet gedroomde Noorden - Adwin de KluyverVet oud - Gouden EeuwDe zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: