Flinke groei Museumkaart in 2014

Museumkaart
Museumkaart
Afgelopen jaar zijn er 100.000 meer Museumkaarten verkocht dan in 2013. Dat is een groei van 10 procent, meldt de Museumvereniging maandag.


De in totaal 1,1 miljoen kaarthouders hebben daarnaast 20 procent meer bezoeken gebracht aan de vierhonderd musea waar de Museumkaart geldig is. Het totaal aantal bezoeken met de Museumkaart komt op 7,5 miljoen ten opzichte van 6,4 miljoen in 2013.

Gemiddeld bezoekt de helft van alle Nederlanders zo’n vier keer per jaar een museum. Museumkaarthouders leggen gemiddeld nog eens 2,6 extra bezoeken af. De bezoekfrequentie van kaarthouders steeg van 6,5 in 2013 naar 6,6 in 2014.

Siebe Weide, algemeen directeur Museumvereniging:

- advertentie -

“Waar 2013 vooral werd gekleurd door spectaculaire heropeningen tonen de bezoekcijfers over 2014 aan dat de musea onverminderd populair zijn.”

Museumkaart

De Museumkaart wordt al 33 jaar uitgegeven door de Stichting Museumkaart. De kaart is persoonsgebonden en biedt een jaar lang onbeperkt toegang tot vierhonderd musea in Nederland. Voor elk bezoek met de Museumkaart ontvangt het museum een vergoeding gebaseerd op zijn toegangsprijs.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: