Fossielen voor een euro

Foto: Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Foto: Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Bij het Natuurhistorisch Museum Rotterdam werden zondag fossielen van 10.000 tot 30.000 verkocht. Duur waren de fossielen niet: ze gingen voor één euro per stuk weg.


De fossielen maakten onderdeel uit van de tentoonstelling Kijk wat ik gevonden heb!. Voor deze tentoonstelling was een grote berg fossielen opgeworpen. De bottenberg bevat overblijfselen van mammoeten, wisenten, paarden en walvissen die zijn opgevist uit de Noordzee. Omdat het museum geen ruimte heeft om al deze overblijfselen te bewaren werden ze verkocht.

De kwaliteit van de fossielen is volgens het museum zodanig dat ze niet in de museumcollectie opgenomen kunnen worden. Jaarlijks worden tonnen fossielen uit de Noordzee opgevist. Daarvan bewaart het museum alleen de beste stukken en materiaal afkomstig van schaarse en zeldzame soorten.

Certificaat van echtheid

Wie een fossiel kocht kon ook een certificaat van echtheid krijgen. Ook waren er medewerkers van de Werkgroep Pleistocene Zoogdieren die kopers meer vertelden over het soort fossiel dat ze gekocht hadden.

- advertentie -

Er was zondag veel belangstelling voor de actie, mede doordat het museum gratis te bezoeken was. Wie het museum binnen wilde moest een behoorlijke tijd in de rij staan.

Gerelateerde uitgaven:

Fossielen te koop in Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier