Fotodag Nederlands-Indië en het KNIL

Foto: Museum Bronbeek
Museum Bronbeek in Arnhem houdt op 16 april de fotodag ‘Mijn opa was…’. Tijdens de fotodag kunnen bezoekers hun familiefoto’s die betrekking hebben op het voormalige Nederlands-Indië en het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL) aan specialisten laten zien.

Veel Nederlanders hebben voorouders die in Nederlands-Indië leefden of in het KNIL dienden. Lang niet iedereen weet echter alles over de eigen familiegeschiedenis. Soms zijn er vragen en onduidelijkheden. Dan is bijvoorbeeld de identiteit van niet alle op de foto’s afgebeelde familieleden bekend.- advertentie -

Fuselier KNIL met echtgenote en baboe – Foto: Bronbeek

Museum Bronbeek hoopt een aantal van die vragen tijdens de zogenaamde fotodag te kunnen beantwoorden.

Bij het opruimen van de zolder of kast vindt men dan soms oude foto’s en documenten waarop die familieleden in Indië staan afgebeeld, al dan niet in uniform. Het belang en de betekenis van die spullen is vaak niet duidelijk, maar met hulp van specialisten kunnen die foto’s en documenten veel vertellen over het leven van deze familieleden. Om mensen gelegenheid te geven een antwoord op hun vragen te vinden organiseert museum Bronbeek deze dag.

De meegebrachte foto’s worden door de specialisten onder meer geanalyseerd aan de hand van de kleding en uniformen, wapens, voer- en vaartuigen en gebouwen die op de foto’s te zien zijn. Ook documenten, onderscheidingen en (delen van) uniformen zijn welkom om te laten bekijken.

De specialisten zijn onder meer afkomstig uit museum Bronbeek, het Legermuseum en het Koninklijk Instituut voor Taal- Land en Volkenkunde (KITLV). De fotodag duurt van 12:00 tot 17:00 uur. Belangstellenden kunnen zich opgeven via e-mail nb.ravensbergen@mindef.nl of telefoon 026-3763555.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: