Week van de koloniale geschiedenis

Fototentoonstelling: Den Haag in 1955-1965

Detail van een foto van Jacques Meijer
Het Haags Historisch Museum heeft besloten de tentoonstelling Den Haag in 1955-1965 in foto’s van Jacques Meijer wegens succes te verlengen.

Fotograaf Jacques Meijer (1934) legde het dagelijks leven van de stad Den Haag jarenlang op foto vast. In de tentoonstelling worden foto’s van wandelaars in het park worden afgewisseld met die van mensen op weg naar het werk.

Meijer fotografeerde op kantoren, in het parlement, de broodfabriek en op straat. Het Haags Historisch Museum toont nog tot en met 3 april 2011 ruim negentig foto’s van Den Haag en Scheveningen uit de periode 1955-1965.

- advertentie -

Alle tentoongestelde foto’s worden opgenomen in de collectie van het Haags Historisch Museum. Bij de tentoonstelling is ook een boek verschenen: Den Haag 1955-1965.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: