Week van de koloniale geschiedenis

Frans echtpaar heeft 271 Picasso’s in garage

Picasso in 1962
Een Frans echtpaar is door de politie opgepakt omdat ze maar liefst 271 werken van Picasso in bezit hebben waarvan een deel mogelijk gestolen is. Het gaat om een gepensioneerde elektricien en zijn vrouw.

Het echtpaar beweert zelf dat ze de werken op een eerlijke manier in bezit hebben gekregen. Picasso zou de werken hebben geschonken in de periode dat de elektricien, de 71-jarige Pierre Le Guennec, op Picasso’s boerderij aan de Franse Rivièra werkte. De Franse politie betwijfelt of dit verhaal juist is.Volgens de politie heeft het echtpaar ook veel werken in bezit die helemaal niet afkomstig zijn van de boerderij.

- advertentie -

De zaak kwam vorig jaar september aan het rollen. Het echtpaar nam toen contact op met familie van de de Spaanse kunstschilder. Ze wilden graag weten of de werken die ze al veertig jaar in hun garage hadden staan echte Picasso’s waren of niet. Het verzoek om echtheidscertificaten werd door de nabestaanden van Picasso niet ingewilligd. De familie acht het onmogelijk dat Picasso zoveel werken aan één man schonk en diende een aanklacht in tegen het echtpaar.

In afwachting van de uitkomst van de zaak zijn de 271 werken door de politie in beslag genomen.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: