Dark
Light

Fries Museum leent personeel uit aan zorggroep

1 minuut leestijd
Johannes Roukema, beveiligingsmedewerker van het museum
Johannes Roukema, beveiligingsmedewerker van het museum - Foto: Fries Museum / Ruben van Vliet

Enkele balie- en beveiligingsmedewerkers van het Fries Museum in Leeuwarden gaan de komende weken aan de slag als gastheer- en vrouw in de zorg. De museummedewerkers ondersteunen bij zorggroep Liante, locatie Sinnehiem te Haulerwijk. Door aangescherpt bezoekbeleid had de zorggroep met spoed mensen nodig bij hun servicebalie.

Museumdirecteur Kris Callens over de samenwerking:

“Als cultuurorganisatie zetten wij al jaren in op de samenwerking met zorginstellingen. Ouderen kunnen dankzij speciale programma’s, zoals de MuseumPlusBus, na coronatijd hopelijk snel weer naar het museum komen. We hebben ook speciale programma’s voor mensen met een beperking of dementie, en hun begeleiders. Dat wij nu in coronatijd instellingen kunnen helpen, vloeit voort uit die samenwerking.”

In woonzorgcentrum Sinnehiem, bij zorggroep Liante, ontstond door de aangescherpte bezoekmaatregelen een acuut tekort voor de bemensing van de servicebalie. Een zakelijk partner van het museum, FMXXL, koppelde de twee organisaties. In totaal gaan vijf enthousiaste medewerkers uit de front-office aan de slag bij Sinnehiem. Ze blijven er in ieder geval werken zolang het museum gesloten is.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie