ModeMode

Fries Museum winnaar Museumprijs 2015

Het Fries Museum in Leeuwarden is de winnaar van de Museumprijs 2015. Dat is deze week bekendgemaakt. Aan de prijs is een geldbedrag van honderdduizend euro verbonden.

- ad -

Het museum liet met 40,1% van de stemmen de andere genomineerden, het Zeeuws Museum (32,3%) en het Amsterdam Museum (27,6%), na een nek-aan-nekrace achter zich. Dit jaar werd een recordaantal van 71.469 stemmen uitgebracht op de drie genomineerde musea.

Saskia Bak, directeur Fries Museum:

“We zijn ongelooflijk blij en grutsk! We voelen ons heel vereerd dat zoveel Friezen op ons gestemd hebben. Sommige mensen hebben zelfs hun hele familie- en vriendenkring opgeroepen, echt fantastisch dat het museum zo gedragen wordt. De prijs zetten we
natuurlijk in voor de Friese cultuur, in een bijzonder project gaan we de Friezen actief betrekken bij hun eigen geschiedenis.”

De prijs gaat ieder jaar naar een museum in een bepaalde categorie. Dit jaar maakten alleen streek- en stadshistorische musea kans op de belangrijke prijs.

- advertentie-

- ad -
- advertentie -

Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

Veel meer tips ➱


Populaire geschiedenisboeken:

Spinozoland - Maxime RovereMoederstad - Philip DrögeBoeken bij de Netflix-serie BridgertonLied van de Goden - Reggie BaayDe tuinen van Buitenzorg - Jan Brokken

Bekijk hier meer geschiedenisboeken of recenseer de boeken die al las