Ambiorix-game moet jongeren historie bijbrengen

De nieuwe game wordt binnenkort gelanceerd
Geen oude, saaie geschiedenisleraar, maar een spannend interactief spel moet de Limburgse jongeren de cultuur en historie van hun omgeving bijbrengen. De provincie Limburg, BV Limburg en GOAL043 hebben daarvoor samen het spel ‘Schat van Ambiorix’ ontwikkeld.

Jongeren moeten aan de hand van opdrachten het verhaal van Limburg zichtbaar maken. Het online spel wordt niet alleen vanaf de computer gespeeld, maar ook in het echte leven.- advertentie -

Schat van Ambiorix

Het verhaal speelt zich af rondom de schat van Ambiorix, een koning van een Gallische stam die leefde tussen de Maas en de Rijn. Ambiorix zou veel verzet tegen het leger van Julius Ceasar hebben geboden in de eerste eeuw voor Christus. Hoewel er door veel historici wordt getwijfeld of hij heeft bestaan, omdat alleen Ceasar zelf melding van hem maakt, zijn de Belgen er van overtuigd dat hij wel degelijk bestaan heeft.

In Tongeren staat daarom een standbeeld van hem en hij werd in 2005 in Vlaanderen gekozen op plaats vier van grootste Belg.

In 2000 werden in het plaatsje Heers 102 gouden munten opgegraven uit de tijd van Ambiorix die er in ieder geval op duiden dat de Gallische opstand die Abiorix zou hebben geleid heeft plaatsgevonden. De vondst wordt ook wel ‘De schat van Ambiorix’ genoemd.

De Limburgse jongeren moeten door kennis, spel en ervaring verschillende culturele plekken in Limburg veroveren. Het spel komt op 1 april uit en is vanaf dat moment te spelen op de website www.deschatvanambiorix.nl

Was Jezus Caesar?De VARA zendt zondag 27 maart de…
De Amerikaanse jazzdrummer Joe Morello is zaterdag op 82-jarige leeftijd overleden. Morello…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier